Randstad 22 125

1316 BW Almere

085-0640691

Bel ons direct

1316 BW Almere

Bel ons direct

WhatsApp ons

Ondernemer worden

Het opstarten van een onderneming heeft voorbereiding nodig. Natuurlijk kun je al veel informatie op internet vinden. Maar soms heb je behoefte om even met iemand te sparren over welke ondernemersvorm het beste bij je past of heb je andere vragen. Kom je er alleen niet uit? Maak dan hier een afspraak.

Dan helpen we je erbij! Wil je eerst jezelf even inlezen? Dat snappen we. Hieronder vind je alvast wat handige informatie.

Handige tips om te starten als ondernemer

Ondernemingsvorm

Als je je gaat inschrijven bij de KvK moet je kiezen voor een ondernemingsvorm. Er zijn verschillende mogelijkheden: een B.V. (besloten vennootschap), een V.O.F. (vennootschap onder firma), stichting of eenmanszaak (zzp-er of freelance). De keuze die je maakt heeft gevolgen voor de aansprakelijkheid van jezelf of jouw bedrijf. Daarnaast zijn er verschillen in de verplichtingen en voordelen die je hebt op fiscaal gebied. Wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze.

Inschrijven Bij De Kamer Van Koophandel

Dit is de formele start van jouw onderneming, de eerste mijlpaal. Om jouw bedrijf te kunnen inschrijven, maak je een afspraak bij een KvK kantoor bij jouw in de buurt. Na inschrijving ontvang je een KvK nummer en geeft de KvK jouw gegevens door aan de belastingdienst. Vervolgens gaat de belastingdienst aan de slag. Je ontvangt jouw BTW-ID, die vaak is nodig voor het doen van aangiftes. En daar komen wij om de hoek kijken, want wij houden van de blauwe enveloppen en verzorgen graag jouw aangiftes.

Overeenkomsten

Als jij als zzp-er een opdracht krijgt, doe je er goed aan om alle afspraken vast te leggen in een overeenkomst. Niet alleen voor de eventuele aansprakelijk, maar ook voor de belastingdienst. Want je wilt natuurlijk niet dat de belastingdienst jouw opdrachtgever als werkgever gaat zien en jou zelf als werknemer. Hiervoor zijn modelovereenkomsten beschikbaar. Vanaf 2020 gaat er gehandhaafd worden op de wet DBA. Let er dus op dat je voldoende verschillende opdrachtgevers hebt en de afspraken goed vastlegt. Heb je vragen? Laat het ons weten.

Administratie

Ondernemen is leuk. Vooral als je aan het einde van de maand voldoende overhoudt. Jij wilt je natuurlijk focussen op je opdrachten, je klanten of jouw eigen projecten. Daarom doen wij de rest. Wij kijken al je bonnetjes na en kijken welke kosten voor aftrek in aanmerking komen. Wij verzorgen je aangiftes en wij geven je inzicht in hoe jouw bedrijf ervoor staat. Ben jij er klaar voor? Wij spreken je graag.